Viime yö tuli nukuttua mainiosti... Aamukankeutta ei edes tänään ollut kovin paljon kellon soidessa 06.45 kun Ruotsissa "tottui" herämään niin aikasin. Arki siis alkoi taas ja samalla saapuessani mediapajalle, viimeinen työpäivä tv-jyväskylän "leivissä" alkoi lupaavasti juuri äsken kahvilla ja  hedelmäkerroskiisselillä *joka piti tunkea laukkuun kotoa lähtiessä; prinsessallekin aamiainen on päivän tärkeä (ei tärkein:) ateria!*!
No anyway, jatkan siis mihin eilen jäin reissusta;
Laiva siis lähti Turusta illalla klo 20.15, ainakin muistaakseni... Ensin mentiin syömään hanibanin kanssa parin sadan gramman ateriaa *joo, nykyään laivalla on myös puffetti missä itse kerätään ja punnitaan lautaselle mitä haluttaa syödäkkään ja maksetaan painon mukaan!* satagrammaa oli muistaakseni jotain puoltoista-pari egvadoria. Tax-freestä ei muuta tarvinutkaan menomatkalla muuta kuin röökiaski ja puolikiloa ässämixejä *Jotkut sanoo himon ja mässäilyn olevan seitsemässä kuoleman synnissä, friikkiä*
*Aargh...Ketä kiinnostaa mun ostokset ja tylsät lässytykset? ei ketään! Siis ASIAAN neiti näpsäkkä!*
Yleensä laivamatkalla, esim. kun ollaan kaveriporukalla viettään vaikka pikkujouluja sitä varmasti ollaan iloisessa hiprakassa jo laivaan noustessa ja sieltä poistuessa sitten varmasti vuoden kaameimmassa kapulassa. Tällä kertaa alkoholia join tasan puolilasia huonosti tehtyä kallista litkua, vaikka pyysin valkovenäläistä.  Juomishalut loppuivat siihen lasiin ja Tommi Läntisen keikan ekaan biisiin. Ekaa kertaa menin laivalla oikeasti nukkumaan vähän ennen puoltayötä ja oman kullan viekkuun!! Herätys oli n. klo7 ruotsin aikaan ja aamupuuro me vedettiin puoliksi ennen maihin nousua.
Tukholma näytti mielenkiintoiselta satama perspektiivistä *niin lähellä, mutta niin kaukana...! Mehän olimme menossa Uppsalaan, js vaikka kuinka olisin halunnut jäädä tarkastamaan pääkaupunkia, matka oli järjestetty ja varmasti koko sataman rumin bussimme oli valmis viemään meidät määränpäähämme.*  Kieltämättä olin yllättynyt kun tulimme Livet Ordiin... Paikka oli ihan erilainen kuin olin kuvitellut pienessä päässäni. Se ei haitannut. Mutta se haittasi että miehillä ja naisilla oli erilliset yöpymispaikat!! *Uskomatonta, mutta totta* Ekan kerran alkoi suorastaan vituttaa. Etteivät edes avioparit saanneet nukkua yhdessä! 
Ekana päivänä, siis perjantaina, käytiin ensimmäisenä pari tuntia kestävässä aamukokouksessa. Iso halli tai sali, *miksiköhän sitä nyt sanotaankaan?* oli täynnä ihmisiä jokaisessa kokouksessa, tulkkaus tapahtui sellaisilla kännykän kokoisilla laitteilla, johon tuli kuulokkeet. Olin niin väsynyt tietenkin sinä perjantai aamuna että aamukokouksen ohjelma taisi mennä kokonaan unten maille... Olinpahan sitten pirteä kun lähdimme tutustumaan Uppsalan keskustaan puolelta päivin. 
Kaupunki oli mukava, siisti ja nätti. Kiva kävelykatu, melkeinpä kaupungin keskellä virtaava joki ja iso, kaunis kirkko sen vierellä ovat asioita joista Uppsalan keskustan nyt muistan. Me ei hanin kanssa ei viitsitty edes poiketa kaupoissa, mitkä Jyväskylästäkin löytyy, mm. Indiska, VeroModa, Kappahal jne. Mutta sen sijaan Uppsalan maakuntamuseo kiinnosti sen verran että siellä piti käydä. Ja tietenkin kirkossa, joka oli tosi tosi hieno! Syömään päädyttiin Burger Kingiin, jossa ei ymmärretty englantia kovinkaan hyvin, ja jouduin selvittämään pariinkin kertaan tilaustani ennenkuin burgeripoju sen hiffasi. Takaisin paluu Livets Ordiin sujui myös ihan hyvin, paikallisliikenteen bussilla, 20kruunua/hlö.
Sitten päästiinkin me Tytöt viemään makuutavarat ja muut luokkaan jossa oli tarkoitus nukkua... mua otti päähän vieläkin hanin takia, ja kantamuksiakin oli jonkin verran... Kun joku nuori nainen tuli tarjoamaan apua puoliväkisin. 
JATKUU...